Слушателите за нас

Христо Пантелеев – Багера, понеделник, 23 март 2009г.:

„Музикално предаване за концептуални албуми“, с автор и водещ Сергей Шишов. В рамките му ще се срещнете с герои от литературни произведения, игрални филми или просто ще ви разкажем някаква история, изпълнена от музиканти без ограничения в жанровете. Това включва целия диапазон от рок през джаза и ню-ейджа до класиката, като изпълнителите са с непреходна стойност и от всички континенти. Особен интерес ще Panerai replica watches предизвикат разговорите със събеседниците, но за всичко това Panerai Luminor Submersible Replica ще узнаете повече в събота, след новините в 21 часа.”


Такова е скромното описание на едно от любимите ми радиопредавания. Не зная доколко създателите на сайта на IWC DA VINCI REPLICA Българско национално радио са си дали сметка обаче, че подобна информация е не само недостатъчна, но и изобщо не описва пълно неговото съдържание.

Какво представлява „Картини от една изложба“? Преди всичко - радиопредаване за музика, разбира се, но не каква да е. Фокусът е върху музиканти и групи, за които музиката е преди всичко единство между инструментално изкуство и поезия, навлизане в човешката душа или разкриване на собствени мисли и чувства. Тук рядко ще чуете за широко популярни изпълнители с голям брой продадени албуми или постоянно присъствие в жълтите новини. По-скоро ще научите повече за omega seamaster 300m replica съвременните измерения на изкуството, наречено музика, за днешния вид на онзи мост между вътрешния свят на твореца и самите вас. Ще се срещнете с творци, предлагащи ви нещо различно от лустросаните продукти от конвоира на музикалната индустрия. audemars piguet replica
hublot replica
Водещият на предаването Сергей Шишов ни предоставя не само информация за дадената група, но и превежда на български нейната поезия. По мое лично мнение, преводите са много добри, изразителни и слушателят напълно навлиза в дълбините на музикалното изкуство. Също така, текстовете чете самият той и след всичките прослушани досега предавания не мога да си представя някой друг, който така добре се справя с това наглед простичко нещо – четене на поезия по радиото. Трудно е да се обясни, затова ви препоръчвам да го чуете… (http://www.sivosten.com/content.php?mode=article&id=1769&ttl=kartini-ot-edna-izlojba-programa-horizont-na-bnr)


Ние за автора

Сергей Шишов 8 години е свирил на цигулка, после продължава с уроци по китара, става ръководител на рок групата „Орфей” в Москва, докато следва там. Участва в редица емисии на БНР, най-вече в „Музикална стълбица” по програма „Хоризонт”, където се изявява в цикъла „История на американската негърска музика”, „История на рок музиката”, както и с отделни профили на изпълнители. От 2001 г.  започва да води предаването „Картини от една изложба”, първо на вълните на RFI Sofia, последвано от „Инфорадио”, за да продължи в „Хоризонт” от есента на 2003 г. Автор е на музика (песента „Мечта” от 2003 г. и др.) и на поезия (книгата „Отговори” от 2004 г.)

orologi replica Rolex replica replica rolex replica orologi

Copyright     KartiniOtEdnaIzlojba.bg 2009 Created By WebTrade