“Future Was Perfect”
2014 г. бележи началото на групата “FUTURE WAS PERFECT” („БЪДЕЩЕТО БЕШЕ СЪВЪРШЕНО“), в която постоянни музиканти са ХРИСТО ПЕНЕВ (китари и клавишни инструменти), РОСЕН ЗАХАРИЕВ (китари) и КАЛОЯН МИХАЛЕВ – бас китара.

ХРИСТО ПЕНЕВ, който също така е продуцент и тонрежисьор,  споделя с нас:     

„Името на групата и на едноименния й албум идват от любовта ни към фантастиката и по-точно към ретро футуризма. Той представлява течение в литературата, киното, архитектурата и изкуството, характеризиращ се с вече отминал поглед (от днешна гледна точка) върху това как хората в миналото са си представяли бъдещето.
Интересното е, че в този жанр се описват алтернативни реалности и времеви периоди от историята, които според фантастите биха могли да са се случили по съвсем различен начин, ако технологиите се бяха развили с много по-бързи темпове спрямо действителния ход на историята. Като интересни примери в тази посока са филми (и книги) като Blade Runner, Back to the Future 2, картините на полския художник Jakub Rozalski и много други.

Именно на тази идея  се базира името на групата, а също и визията на обложката на албума, която е дело на РАДА и СОФИЯ КРАЧАНОВИ. На корицата  е изобразен градски пейзаж от 30-те години на миналия век, но на преден план стои андроид, който в тази алтернативна времева линия е пълноправен член на обществото.

Ако все пак можем да говорим за една по-дълбока идея, стояща зад името на групата, то тя се състои в изразяване на призив да не се вярва на празните обещания за перфектното бъдеще, което ни очаква, защото то така и няма да настъпи. Всеки трябва да мисли с главата си и да гради свое позитивно бъдеще, което с чиста съвест да завещае на идните поколения“ – завършва ХРИСТО ПЕНЕВ.

Албума  “FUTURE WAS PERFECT” или „БЪДЕЩЕТО БЕШЕ СЪВЪРШЕНО“ ще чуем в събота, 4 март,  в предаването “Картини от една изложба” по програма “Хоризонт” на БНР, след новините от 21.00 ч.

В предаването на 04.03.2017 г.: Future Was Perfect  и албумът “Бъдещето беше съвършено“


FUTURE WAS PERFECT
Date of Release: December 9, 2016


TRACKS:

1. Traces Unknown (9:29)
2. Shadow Dance (8:05)
3. Parallax (10:08)
4. The Month of January (8:00)
5. Belgian Chocolate (7:11)

©2016 Hristo Penev, Rosen Zahariev, Kaloyan Mihalev


CREDITS:

Hristo Penev - Guitar & Keys
Rosen Zahariev - Guitar
Kaloyan Mihalev - Bass

Guest Drums: Deha
Георги Бакърджиев – лайв (концертен) барабанист

Produced by: Hristo Penev

Album Artwork: Rada Kratchanova & Sofia Kratchanova

Период на звукозапис – в рамките на 3 месеца: декември 2015 г. – февруари 2016 г.

Технически екип на звукозаписа: тонрежисъор – Христо Пенев, смесване и мастериране – Христо Карагъозов.

Място на запис: домашното студио на Христо Пенев – “The Decadance Facility”, микс и мастер – Студио Диджитал Плюс

INFO:

Христо Пенев споделя:

Още в самото начало на групата с Росен Захариев (китара) решихме да подходим към този нов проект професионално, разписвайки музикалните си идеи на партитури. Поех китарените и клавишните хармонии и започнахме работа. Положителното в този начин на работа, макар и на пръв поглед „по-тромав” и не дотолкова „rock n rolla”, е, че можехме да погледнем вече оформящите се пиеси от всякакъв възможен ъгъл и веднага да преценим коя хармония би звучала добре, кои инструменти си пасват и кое би било неподходящо творческо решение.

Така след доста труд и не малко преработки, отделните пиеси от това, което щеше да се превърне в дебютния ни албум, започнаха да придобиват цялост и завършеност. Също така, вече разполагайки с композирана пиеса, не се притеснявахме, че по една или друга причина бихме загубили първоначалната си идея. Тъй като в албума присъстват с голяма тежест характерните за класическия прог клавишни инструменти – мелотрон и хамънд орган, решихме и цялостното звучене, дух и настроение на албума да са вдъхновени именно от класиките в жанра като King Crimson, Camel, Emerson, Lake & Palmer и, разбира се, от съвременни гурута на прога като Steven Wilson, Ihashn, Opeth и др.

Преди да започнат същинските записи на албума с Росен посветихме не малко време на това да изпипаме максимално китарения звук, който е в основата на албума. След това в процеса на смесването обърнахме внимание и на най-малкия детайл във всеки един инструмент с цел постигането на максимално единно звучене на крайния резултат.

BIOLINKS:
https://futurewasperfect.bandcamp.com/releases
http://www.cdbaby.com/cd/futurewasperfect
https://www.facebook.com/futurewasperfect/
https://www.youtube.com/channel/UCu-5WkXY42K8kBG3MsPUzoQ
https://www.instagram.com/future.was.perfect/Copyright     KartiniOtEdnaIzlojba.bg 2009 Created By WebTrade