“Atlantis” by David Arkenstone

Диалозите „Тимей“ и „Критий“ от Платон, като най-ранни писмени източници (около 360-те години преди Христа), в които се споменава Атлантида, дават началото на цяла поредица митове, легенди, догадки и хипотези за тази древна цивилизация до наши дни. Според Платон островът е изчезнал 9 хиляди години преди неговото време при мащабна катастрофа, а мястото на събитието е предмет на научни търсения от изследователи в цял свят, без да има намерени материални доказателства засега.

Особено силен интерес към Атлантида има сред авторите на езотерични учения, ще спомена само двама от тях: Drunvalo Melchizedek и Edgar Cayce. Общото между тях, е, че определят причината за гибелта на цивилизацията на атлантите в непомерното им желание да моделират света по свой образ и подобие, да престъпват границите на позволените научни опити и затова са влезли в нещо като ролята на Луцифер под влиянието на „сивите” събратя от Космоса. Част от атлантите са били високо развити същества, многократно надхвърлящи нашите днешни способности като движение във времето и пространството, преодоляване на гравитацията, владеенето на техники, които все още са немислими за днешните хора. Всъщност тях ги обвиняват за промяната на земната кристална решетка Меркаба, причинила катастрофата и края на цивилизацията им, за ограничаването на възможностите на човека до двуслойна структура на ДНК с цел да бъдат създадени биороботи за работа в златни мини, загубата на памет и т.н.

Тази тема вълнува и мултиинструменталистът DAVID ARKENSTONE:

„Винаги съм бил очарован от легендата за Атлантида и всичко, което тя означава за различните хора по света. Мислех си, че бих могъл да създам своя представа за нея чрез музика, с която хората да я идентифицират. Отдавна исках да направя концептуален албум и чаках подтик около идеята за Атлантида в продължение на много години.
Тази музика е израз на моята почит към величието и тайнството на древната цивилизация на Атлантида. Надявам се духът на мир и озарение, който движи най-ранните обитатели на Земята, скоро да намери своето място в сърцата ни.

Веднага щом съзрях картината за Атлантида в главата си, процесът на работа потръгна и се получи един най-добрите ми албуми. Когато започна да рисувам музикална \"картина \", чувствам, че някаква сила се задвижва чрез мен. Опитвам се да я използвам възможно най-добре. Надявам се да доловите това мое усещане, което съм изразил във всяка отделна пиеса за този остров, кръстен на Атлас, първородния син на бог Посейдон \" – завършва DAVID ARKENSTONE.

Няколко думи за DAVID, известен като майстор на великолепни музикални пейзажи, в които успешно прилага инструментариум от електронната и симфоничната музика и всичко между тях. Той има впечатляваща кариера, която включва повече от 45 албума, 20 хита в Billboard, музикални съпроводи за филмови и телевизионни постановки, реклами и компютърни игри (Warcraft, Starlight Inception, Wizard Quest). Изпитва силна страст да кани слушателите си на музикални пътешествия, да им представя своеобразни звукови гоблени, които пресъздават всяка човешка емоция.

\"Представям си мястото, където бих искал да отида, или приключението, което бих искал да направя, оставям въображението ми да се освободи и то да ме води \", заявява DAVID ARKENSTONE.

Албума “ATLANTIS – A SYMPHONIC JOURNEY” или „АТЛАНТИДА – ЕДНО СИМФОНИЧНО ПЪТЕШЕСТВИЕ“ ще чуем в предаването “Картини от една изложба” на програма “Хоризонт” на БНР в събота, 30 септември, след новините от 21.00 ч.

 

 

В предаването на 30.09.2017 г: David Arkenstone и албумът „Атлантида – едно симфонично пътешествие“

DAVID ARKENSTONE
ATLANTIS
A SYMPHONIC JOURNEY
Date of Release: September 7, 2004

SONGS/TRACKS:

1. \"The Dream of the Gods\" – 4:45
2. \"Tower of Light\" – 6:11
3. \"In the Gardens of the Citadel\" – 4:11
4. \"The Temple of Poseidon\" – 4:22
5. \"Jewel of the Sea\" – 3:36
6. \"Festival of the Goddess\" – 4:11
7. \"The Painted Sails\" – 5:49
8. \"Across the Great Oceans\" – 5:39
9. \"Fire and Water\" – 5:26
10. \"Below the Ocean – The Spirit of Atlantis\" – 6:57


©2004 Narada Productions, Inc., a Virgin Music label

CREDITS:

Composed, Producer, Arranged, Orchestrated by David Arkenstone

The Atlantis Orchestra:

Guitar, Mandolin, Drums and Percussion, Flutes, Fretless Bass, Piano, Keyboards – David Arkenstone
Conductor – Seth Osburn
Violin – Harry Scorzo (Concertmaster), Erlinda Romero, J Anna Jacoby, Lisa Dondlinger, Terry Glenny, Tom Vos
Viola – Alexis Carreon (Contractor), Alma Fernandez, Briana Bandy
Cello – Ira Glansbeek, Peggy Baldwin
Flutes – Cathy Larson
Oboe, English Horn – David Kossoff
Santour (Persian hammered dulcimer) – Kourosh Zolani
Percussion – John Wakefield

Vocal performance and arrangements on \"Tower of Light\" and \"Below the Ocean – The Spirit of Atlantis\" - Miriam Stockley

Recorded at the Bamboo Room, Dunrite Prod., Castle Oaks Studios
Engineered by Dan Adam and Mike Aarvold
Mixed by Mike Aarvold and David Arkenstone
June 2004

Cover and booklet illustration by Michael Page – TRIKE Creative
Design by TRIKE Creative, Los Angelis, CA.
Liner Notes by Terry Wood

BIOLINKS:
http://www.davidarkenstone.com/
https://www.facebook.com/davidarkenstone/

Чуйте част от предаването тук:


<< Назад


Copyright     KartiniOtEdnaIzlojba.bg 2009 Created By WebTrade