“Messages from Afar – First Contact” by Karfagen

Територията на добрия progressive rock може да се възприеме и като територия на въображението без граници. АНТОН КАЛУГИН като дете чува у дома си албума “Delicate Sound of Thunder” на Pink Floyd (1988) и той го очарова до такава степен, че решава именно в тази област да даде изява на своето въображение.

АНТОН е роден в началото на 80-те години в Харков, Украйна, и семейната традиция го води първоначално в Университета по архитектура. Същевременно намира, че музиката и то progressive rock музиката, е сферата, в която ще намери своята реализация като произведе нещо такова, че хората да забравят всичко, докато слушат музиката, и просто ще се потопят в дълбочината на вълшебния вдъхновяващ океан.Тръгва на частни уроци по пиано, добива известна музикална грамотност, която използва главно за нотиране на чути мелодии. Вместо академичната подготовка той избира друг подход, и както признава наскоро: „сърцето и ушите ми бяха моите учители, защото искам да направя живота на някого по-ярък, и това ще е най-голямото удоволствие за мен“.

На 14 години АНТОН вече е щастлив притежател на два магнетофона „Маяк“, нещо като микрофон и дори истински синтезатор – Yamaha PSR-210. Затваря се на втория етаж на тяхната вила и започва да съчинява и записва своя музика. Проявява учудваща продуктивност: създава близо 40 (!) албума с музика за медитация и релаксация.

Не след дълго основава със свои съученици първата си група KARFAGEN, която остава наред с другите му проекти Hoggwash, Sunchild, AKKO (Antony Kalugins Kinematic Orchestra) и AKP (Antony Kalugin Projects) и в наши дни.

През 2005 г. КАЛУГИН се запознава през интернет с продуцента WILL MACKIE, когато попада на обява за търсене на интересна музика. АНТОН изпраща няколко свои демо записа, и добавя, че обича музиката на Camel. Получава отговор от WILL „аз също обичам Camel“ и предложение за съвместна работа. Така още същата година канадската звукозаписна фирма Unicorn Digital издава първия албум на проекта KARFAGEN – „Continium“.

Успехът и признанието не се бавят: след третия им албум АНТОН и WILL започват да работят в Обединеното кралство, следват нови издания – досега имат девет албума в своята дискография, – гастроли в Холандия, Франция, Германия, Англия и разбира се в Украйна.

Най-новото заглавие на KARFAGEN отново ни въвежда в територията на въображението на АНТОН КАЛУГИН като ни представя впечатляващ инструментален симфоничен рок със силно подчертана мелодичност.

АНТОН споделя, че първо съчинява мелодията, а след това текста: „за мен в музиката най-важна е мелодичността, иначе е просто съвкупност от звуци. А мелодията ние се стараем да подчертаем с красив аранжимент, и ако сме намерили силна, запомняща се мелодия, представяме я в различни вариации, тя става лайтмотив. Ярката мелодия е именно онзи музикален образ, който ти дава основа за по-нататъшното развитие на произведението“.

Албумът “MESSAGES FROM AFAR – FIRST CONTACT” или \"ПОСЛАНИЯ ОТДАЛЕЧ: ПЪРВИ КОНТАКТ \" е разделен на три части за всяко едно послание, с които се разкрива установяването на взаимоотношения между две цивилизации. Издаден преди по-малко от месец, ще го чуем в предаването “Картини от една изложба” на програма “Хоризонт” на БНР в събота, 16 декември, след новините от 21.00 ч.

 

В предаването на 16.12.2017 г: Karfagen и албумът „Послания отдалеч – първи контакт»


KARFAGEN
MESSAGES FROM AFAR: FIRST CONTACT
Released: November 24, 2017


SONGS/TRACKS:

Message I
1. First Contact (07:14)
2. Foreign Land (07:23)
3. Curious Talk (03:30)
Message II
4. Volcano Rabbit & the Frog (05:33)
5. Faces in the Clouds (03:08)
6. Vale of Dreams (08:34)
7. Golden Fields of Rye (02:15)
8. Riding on a Rainbow (02:53)
Message III
9. Constant Flow (15:45)

©2017 Caerllysi Music

CREDITS:

Line-up / Musicians:

Antony Kalugin – keys, vocals, percussion
Max Velychko – electric and acoustic guitars
Kostya Shepelenko – drums
Oleg Prokhorov – bass
Olha Rostovska – vocals, additional keys
Michail Sidorenko – alto saxophone

All tracks by Antony Kalugin (tr.1 lyrics by Antony Kalugin & William Mackie)
Composed & recorded 2016-2017 in Kharkiv, Ukraine

Produced by Antony Kalugin & William Mackie
Mixed & Mastered by Antony Kalugin in Aug.-Oct. 2017

Original painting by Igor Sokolskiy, artwork design and layout by Antony Kalugin
Photos by: Roman Gorielov, Valter Boati & Antony Kalugin

LYRICS:

First Contact

Greet the sun
Greet the sky
Greet the wind
And fields of rye
Walk the heights
Ride your dream
Across the night
And through the dim
Greet the sun
Greet the sky
Greet the wind
Golden fields of rye

See the sun
See the sky
Feel the wind
And fields of rye
Walk the heights
Ride your dream
Across the night
And through the dim

Scale the sun
Break the sky
Live the wind
Fields of rye
Walk the heights
Ride your dream
Across the night
And through the dim!

Greet the sun!
Caress the wind!

BIOLINKS:

http://karfagenmusic.com/en/
https://www.facebook.com/Karfagen-310288492361822/
http://www.antonykalugin.net/

 Copyright     KartiniOtEdnaIzlojba.bg 2009 Created By WebTrade