“Love’s River” by Laura Sullivan

LAURA SULLIVAN започва да свири на пиано на четиригодишна възраст и за първи път взема уроци в семейната ферма в Северна Калифорния. Неин учител е майка й Carol Purdy, известна като писател на книги за деца. „У нас в детските ми години често звучеше музика и много пъти свирехме заедно“ – спомня си по-късно LAURA. Тя става автор на музикалния съпровод към хитовия телевизионен сериал “So You Think You Can Dance” („Мислиш си, че можеш да танцуваш“), както и за поредица игрални филми. Музиката й се издава и разпространява от нейната независима звукозаписна компания Sentient Spirit Records.

Ето как обяснява интереса си към жанра new age:

„Вече бях студентка в колеж, където станах бакалавър по музика, и свирех на пиано свои собствени кратки композиции. Имах идея да направя албум и разговарях с мои приятели как да го запиша. Един от тях ми каза „О, това е в стила на George Winston и и е new age музика“. А аз отвърнах „О, наистина ли? Добре тогава\". Бях чувала музиката му, но не бях наясно, че се нарича new age. Хареса ми стила. Като студентка бях аранжирала няколко композиции с класическа музика и открих, че го правя по грешен начин. За мен беше просто забавно да свиря мелодии. Бях силно повлияна от класическото си обучение и затова започнах с класически мелодии.“

В албумите на LAURA SULLIVAN прави впечатление холистичният подход към въздействието на музиката върху човека, за чиято цел прилага успокояващи музикални композиции на пиано. Без помощта на текстове тя успява да предаде на слушателя всяка своя емоция, преживяна по време на процеса на композиране. В нейната музика откриваме изобилие от красота и елегантност и тя доказва, че не е нужно да свирите силно, за да бъдете чути. Не е нужна сложност или използване на много ефекти.

А ето какво споделя за своя седми студиен албум “LOVE’S RIVER” („Реката на любовта“):

„В живота си се опитвам се да постигна баланс както със семейството си, като например да намеря дрехите на малката ми дъщеря, така и да продължа да правя музика. Пиша също така текстове за един издател в Ню Йорк, правя музика за телевизионни предавания, като се опитвам да продължа и в таза насока. По правило винаги създавам нещо след вдъхновение и чувствам много по-голяма свобода, когато създавам проект, който да е мой собствен проект. Така стана с „Реката на любовта“. Важно е, че намерих начин всичко да идва от сърцето ми, от това, което искам да изразя като творец. Опитах се да направя албума концептуален и песните да се съчетаят по някакъв начин. Стана много забавно.

Що се отнася до избора на заглавията на пиесите - това се случва в процеса на съчиняване на музиката, в зависимост от образите, които ми идват наум, докато оформям идеите си за мелодиите и хармонията. Същото се отнася до събитията в живота ми, емоциите, които изпитвам от тях. Ще откриете, че те присъстват по мой си начин в музиката ми“ – завършва LAURA SULLIVAN.

Заглавията на отделните изпълнения ни пренасят в света на романтиката с тайни от дълбините, желанието на глухарчето, потока лунна светлина, историята за дъжда и снеговалежа във водата.

За участие в този албум LAURA SULLIVAN кани отличения с Grammy изпълнител и основател на Windham Hill Records, легендарния WILL ACKERMAN. Той свири на акустична китара в пиесата „Blessed“ („Блажен“), както и продуцира четири от композициите в албума. Друга знаменитост е NANCY RUMBEL, тя е участник в популярния дует Tingstad and Rumbel, а тук се изявява на обой и английски рог, към която ще добавим JEFF OSTER на флигорна и тромпет, носител на наградите „Албум на годината“ и „Най-добър съвременен инструментален албум“ от NewAgeReporter.com, световноизвестния виолончелист EUGENE FRIESEN, също с Grammy, член на Paul Winter Consort, и изтъкнатата изпълнителка на английски рог JILL HALEY.

Албума “LOVE’S RIVER” („Реката на любовта“), отличен с наградата Grammy за най-добър new age албум, ще чуем в предаването “Картини от една изложба®” на програма “Хоризонт” на БНР в събота, 9 май, след новините от 21.00 ч.

 

В предаването на 09.05.2020 г.: Laura Sullivan и албумът “Реката на любовта“


LAURA SULLIVAN
LOVE S RIVER
Released: January 1st, 2013


SONGS/TRACKS:

1. Secrets from the Deep - 4:36
2. Wishing On a Dandelion - 4:31
3. Awakening to Love - 5:09
4. Blessed - 5:48
5. Holding Heaven - 5:09
6. Moonlight Passage - 4:54
7. Love s River - 3:55
8. Calligraphy - 8:03
9. River to the Sea - 4:56
10. Story of the Rain - 3:13
11. Snowfall On Water - 4:36


©2013 Sentient Spirit Records


CREDITS:

Laura Sullivan – composer, engineer, orchestration, piano

Cello – Eugene Friesen
English Horn – Jill Haley
Flugelhorn, trumpet – Jeff Oster
Oboe, English Horn – Nancy Rumbel

Producer, Guitar – Will Ackerman*

Rob Beaton – mastering
Tom Eaton – engineer
Kerry Gogan – creative producer
Michael Starita – engineer
Eric Sullivan – photography, producer
Tania Vercher – creation


BIOLINKS:

https://laurasullivanmusic.com/

 Copyright     KartiniOtEdnaIzlojba.bg 2009 Created By WebTrade