“Fairy Dreams” by David Arkenstone

Преди време представихме в „Картини от една изложба“ американския мулти инструменталист DAVID ARKENSTONE и той предизвика жив интерес сред нашите слушатели, които дълго след това ни пишеха за него. DAVID е известен е като майстор на великолепни музикални пейзажи, в които успешно прилага инструментариум от електронната и симфоничната музика и всички жанрове между тях. Той има впечатляваща кариера, която включва повече от 45 албума, 20 хита в Billboard, музикални съпроводи за филмови и телевизионни постановки, реклами и компютърни игри (Warcraft, Starlight Inception, Wizard Quest), паметни представления в нюйоркската зала Radio City Music Hall и амфитеатъра Hollywood Bowl, музикален съпровод към десетки игрални и документални филми, и музика за олимпийските игри, която се използва и до днес. Изпитва силна страст да кани слушателите си на музикални пътешествия, да им представя своеобразни звукови гоблени, които пресъздават всяка човешка емоция.

\"Представям си мястото, където бих искал да отида, или приключението, което бих искал да направя, оставям въображението ми да се освободи и то да ме води\", заявява DAVID ARKENSTONE.

Той описва албума “FAIRY DREAMS” („ПРИКАЗНИ МЕЧТИ“) като \"Cinematic New Age rock\":
„Понякога е трудно да категоризирам музиката си, а този термин добре илюстрира моето виждане. Обичам да съчетавам различни влияния в музиката докато се получи симфоничен музикален гоблен, а в случая моята идея беше да представя с музика фантазията на приказния свят. Харесваше ми процеса на създаване на албума “FAIRY DREAMS”, направих го с любов и е прекрасно, че достигна до толкова много хора, резултат от съвместната ми работа с някои прекрасни музиканти като цигуларката LUANNE HOMZY и флейтистката SUSAN CRAIG WINSBERG.

Същевременно трябва да отбележа, че технологиите създадоха някои чудесни инструменти за създаване на музика. Компютърът ми позволява да оркестрирам изцяло композициите си и наистина добре да ги балансирам. World Music, класическият рок и New Age са някои от стиловете, от които черпя вдъхновение и аз искрено се наслаждавам на тъкането на моя гоблен с елементи от тях, което е едновременно забава и приключение. Винаги съм обичал звука на оркестъра, и сега с новите технологии се надявам, че намерих вярната бленда, съчетаваща най-добрите елементи от акустичния и електронния звук“ – завършва DAVID ARKENSTONE.

Албума “FAIRY DREAMS”, или „ПРИКАЗНИ МЕЧТИ“, ще чуем в предаването “Картини от една изложба®” на програма “Хоризонт” на БНР в събота, 4 юли, след новините от 21 ч.

 

В предаването на 4.07.2020 г.: David Arkenstone и албумът “Приказни мечти“

DAVID ARKENSTONE
FAIRY DREAMS
Date of Release: January 18th, 2019

SONGS/TRACKS:

1. Twinklelace Glen - 4:21
2. The Water Fairy - 4:42
3. Dream Shadows - 4:18
4. Fairy Dreams - 4:30
5. The Dazzleforest Dance - 4:11
6. Nightfall - 4:14
7. The Evening Bells - 4:13
8. Tears of the Forest - 4:38
9. The Magic Fairies - 4:26
10. The Fairy Pool - 4:13
11. Starpool - 4:45
12. The Magic Circle - 4:07


©2019 Green Hill Productions

CREDITS:

Composed and produced by David Arkenstone

David Arkenstone - guitars, keyboards, pan flute, percussion
Luanne Homzy - violin
Susan Craig Winsberg – flute

Executive Producer: Greg Howard

Recorded at Rusk Studios, Hollywood, CA
Engineered by Jill Tengen

Big Blue Studios, Cambria, CA

Fast Trax Studios, San Luis Obispo, CA
Engineer by Brent Spiegel

Thanks to Elton Ahi, and to Eduardo Tarilonte for his wonderful sound tools

Mastered by Mike Haynes at ENSO Mastering
Graphic Design by Chad Smith


BIOLINKS:
http://www.davidarkenstone.com/
https://www.facebook.com/davidarkenstone/Copyright     KartiniOtEdnaIzlojba.bg 2009 Created By WebTrade