“Islands” by the Flower Kings

Пандемията от коронавирус COVID-19 оставя своята следа и върху музикантите от шведската прогресив рок група FLOWER KINGS. Тя ни е добре позната, ние вече сме представяли в „Картини от една изложба“ четири албума на тази формация, водена от вездесъщия ROINE STOL и станала знакова за стила прогресив рок в наши дни. Появила се в средата на 90-те години на миналия век под влиянието на британската класика Yes, тя бързо спечелва вниманието на слушателите и музикалната критика с епичните структури на своите композиции, наситени със звучността на широк диапазон музикални инструменти.

През есента на 2020 г. обаче FLOWER KINGS ни изненадват с нова музикална стилистика от по-кратки композиции и тематика, повлияна от кризисната ситуация в света. Четиринадесетият им студиен албум е озаглавен “ISLANDS” („ОСТРОВИ“) и подобно на много от предишните им издания, е двоен албум, съставен сега от 21 песни, които са предназначени да звучат като едно цялостно произведение с кинематографичен характер, нещо като ярко обагрено музикално пътешествие. Тук долавяме присъщата им формула за прогресив рок, в която вплитат елементи от психеделията с блуса и джаза, и всичко това е поднесено със свежо чувство на оптимизъм.
ROINE STOLT, който освен че е основен автор на музиката и текста, изпълнява партиите на соло китара и пее заедно с HASSE FRÖBERG, също така е продуцент на албума, и ето какво заявява в интервю:

„За някои хора да останат у дома за дълго време е трудно изпитание. Но на мен лично ми харесва да съм у дома. Правя това, което обичам: композирам, продуцирам, миксирам, прослушвам и записвам музика, а и прекарвам доста време със семейството си. Обаче всички концерти и фестивали бяха отменени и бъдещето ни всъщност не се „разгърна“, както ни се искаше. Да излезем от пандемията с бездействие не беше възможно за нас. Не може да се оставим да бъдем спрени от някакъв зъл вирус! И така, с членове, живеещи в САЩ, Италия, Австрия и Швеция, единственият начин да реализираме този албум беше да използваме магията на интернет, обменяйки файлове от цял свят, и така започнахме да изграждаме онова, което се превърна в гигантски двоен албум от 21 песни.

Още в началото на COVID-19 обсъдихме ситуацията. Повечето от членовете настояха да останат активни, да записват и така много бързо взехме решение да направим нов албум. Нашият барабанист например е италианец, а Италия е една от страните, в които ограниченията се въведоха най-напред. Всичко, което MIRKO DEMAIO можеше да прави, беше да пазарува и да репетира в стаята си. Не можеше да прави нищо друго. За него беше облекчение да може да отиде в студиото си и да записва музика. Трябваше да му помогна да се оборудва малко и да настрои всичко от техническа гледна точка, така че барабаните му да звучат възможно най-добре.

Решихме да направим един много „интуитивен и отворен“ албум, в който да бъдем свободни да включим всеки стил, който може да съчетаем като в многоцветен гоблен.

Заглавието „ОСТРОВИ“ изглеждаше най-подходящо, тъй като темата на албума е за изолацията, щетите и страха ни от прекъсване на контактите ни с другите хора заради COVID-19. Изправянето пред тази неочаквана пандемия оставя следи върху всеки от нас за много дълго време. Но ние продължаваме, докато всеки от нас се учи и развива своя по-силна версия в този крехък цикъл на живота. Семейството и приятелите са всичко, дръжте се за тях.

Така че чувството за изолация трябваше да го позиционираме някъде, а това е реалността, в която всички живеем. Само в думата „остров“ открихме идеята за изолация от останалата част на страната. Инструменталната пиеса „ОСТРОВ“, с която завършва албума, беше наречена така, защото преди две години бях на почивка на остров край бреговете на Африка. Въпреки че като цяло се опитвам да се отпусна, когато съм на почивка, често пъти ми хрумват разни идеи, докато съм в колата, на плажа, в хотела или където и да е, и тогава грабвам диктофона си, за да ги запиша. Диктофонът ми беше под ръка, когато ми се появи идеята за инструментално парче и го записах, за да не го забравя. Но когато създавате гласов файл, то вие трябва да го озаглавите. Всъщност нямах никаква идея как да се казва, затова му дадох заглавието „ОСТРОВ“. Някои членове на FLOWER KINGS веднага предложиха да наречем и албума „ОСТРОВ“. Не бях много убеден, намирах го за доста скучно и им казах, че много албуми се казват ??така, включително на King Crimson от 1971 г.

В музикално отношение целта ни бе да създадем цялостно произведение от 21 песни, така че всички те да са свързани с теми, които преминават от една в друга – по начина, по който това става например в албума „Sgt Peppers“ на Beatles, или „The Lamb Lies Down on Broadway“ на Genesis. Те също са изградени върху по-кратки песни, които са взаимно свързани. Така че слушайте албума ни като една песен от 21 части от край до край, за да се получи нещо като кинематографично пътуване с дължина 90 минути.

И още нещо искам да добавя. Обичам да работя върху неща, което ми харесват, независимо дали това е инструментална пиеса, аранжимент на песен, текст, или каквото и да е. Ако текстовете са по-мрачни или ако са по-леки, това е положението, трябва да им намеря баланса между тях. Животът е такъв и това го споделям с приятелите си. Имам приятели, които преживяват трудни времена заради COVID-19, и аз им казвам: \"Днес е така, но не знаете как ще се развият нещата през следващата седмица или дори утре! \" Или понякога хората се развеждат, това е драма, но ето че се запознават с друг човек няколко месеца по-късно и нещата потръгват. Ако нещата са сложни, не бива да се фокусирате върху настоящия момент. Слънцето винаги ще грее, ще имате възможност да имате друга работа, ако сте загубили сегашната. Когато сте в ситуация като тази пандемия, винаги мислете, че ще има и по-добри дни“ – завършва ROINE STOLT.

Албума “ISLANDS”, или „ОСТРОВИ“, ще чуем в предаването “Картини от една изложба®” на програма “Хоризонт” на БНР в събота, 13 март, след новините от 21.00 ч.

 

В предаването на 13.03.2021 г.: the Flower Kings и албумът “Острови”

THE FLOWER KINGS
ISLANDS
Date of Release: October 30th, 2020

SONGS/TRACKS:

Disc One (51:43)

1 - Racing with Blinders On 4:33
Bass – Jonas Reingold
Drums, Percussion – Mirkko DeMaio*
Piano, Organ, Synthesizer – Zach Kamins
Vocals – Hasse Fröberg
Vocals, Lead Guitar, Synth [Moog Bass], Keyboards [Additional Keyboards] – Roine Stolt
Written-By – Stolt*

2 - From the Ground 4:10
Bass – Jonas Reingold
Drums, Percussion – Mirkko DeMaio*
Synthesizer [Mini Moog], Electric Organ [Hammond] – Zach Kamins
Vocals – Hasse Fröberg
Vocals, Acoustic Guitar, Electric Guitar, Mellotron – Roine Stolt
Written-By – Stolt*

3 - Black Swan 5:57
Bass – Jonas Reingold
Drums, Percussion – Mirkko DeMaio*
Lead Vocals – Hasse Fröberg
Piano, Synthesizer [Moog], Electric Organ [Hammond], Electric Piano [Rhodes], Synth – Zach Kamins
Vocals, Electric Guitar, Keyboards [Additional Keyboards] – Roine Stolt
Written-By – Stolt*

4 - Morning News 4:06
Acoustic Guitar [Nylon Guitar] – Zach Kamins
Bass [Rubber Bass] – Jonas Reingold
Drums, Bongos, Percussion – Mirkko DeMaio*
Vocals [Silk Vocal] – Hasse Fröberg
Vocals, Electric Guitar, Acoustic Guitar, Percussion, Keyboards – Roine Stolt
Written-By – Stolt*

5 – Broken 6:47
Bass, Acoustic Guitar, Vocals [Phase Vocal] – Jonas Reingold
Drums, Percussion – Mirkko DeMaio*
Synthesizer, Electric Organ [Hammond], Mellotron, Electric Piano [Wurlitzer], Piano, Synth – Zach Kamins
Vocals – Hasse Fröberg
Vocals, Lead Guitar, Keyboards [Additional Keyboards] – Roine Stolt
Written-By – Reingold*, Stolt*

6 - Goodbye Outrage 2:24
Percussion – Mirkko DeMaio*
Programmed by [Orchestra Programming] – Zach Kamins
Vocals, Acoustic Guitar, Electric Guitar [Electric Fuzz Guitar] – Roine Stolt
Written-By – Stolt*, Kamins*

7 – Journeyman 1:49
Bass – Jonas Reingold
Drums, Percussion – Mirkko DeMaio*
Guitar – Roine Stolt
Synthesizer [Moog], Electric Piano [Rhodes], Synth, Guitar – Zach Kamins
Written-By – Kamins*

8 – Tangerine 4:12
Bass – Jonas Reingold
Drums, Percussion – Mirkko DeMaio*
Synthesizer [Moog], Synth [Synth Bass], Electric Guitar, Backing Vocals – Zach Kamins
Vocals – Hasse Fröberg
Vocals, Lead Guitar – Roine Stolt
Written-By – Stolt*, Kamins*

9 – Solaris 9:31
Bass – Jonas Reingold
Drums, Percussion – Mirkko DeMaio*
Electric Organ [Hammond], Synthesizer [Moog], Synth, Orchestrated by [Orchestrals] – Zach Kamins
Vocals – Hasse Fröberg
Vocals, Lead Guitar, Synth, Orchestrated by [Orchestration] – Roine Stolt
Written-By – Stolt*

10 - Heart of the Valley 4:41
Bass – Jonas Reingold
Drums, Percussion – Mirkko DeMaio*
Electric Organ [Hammond], Synthesizer [Moog], Synth, Piano – Zach Kamins
Vocals – Hasse Fröberg
Vocals, Lead Guitar, Bass [Moog Bass], Keyboards [Additional Keyboards] – Roine Stolt
Written-By – Stolt*

11- Man in a Two Peace Suit 3:28
Bass – Jonas Reingold
Drums, Percussion – Mirkko DeMaio*
Electric Organ [Hammond], Synthesizer [Moog], Mellotron – Zach Kamins
Lead Guitar, Bass [Moog Bass], Keyboards [Additional Keyboards] – Roine Stolt
Written-By – Stolt*


Disc Two (44:15)

1 - All I Need Is Love 5:53
Bass – Jonas Reingold
Drums, Congas, Percussion – Mirkko DeMaio*
Lead Vocals, Acoustic Guitar [Martin 6 String Acoustic Guitar] – Hasse Fröberg
Piano, Electric Piano [Wurlitzer], Synthesizer [Moog], Electric Organ [Hammond], Synth, Orchestra – Zach Kamins
Vocals, Electric Guitar, Ukulele, Keyboards [Additional Keyboards] – Roine Stolt
Written-By – Fröberg*

2 - A New Species 5:56
Bass – Jonas Reingold
Drums, Percussion – Mirkko DeMaio*
Effects [Vocal Effects] – Cayla Amanno, Chi Chi Amanno
Electric Organ [Hammond], Piano, Mellotron, Synth, Harpsichord, Guitar, Programmed by [Orchestra Programming] – Zach Kamins
Lead Guitar – Roine Stolt
Written-By – Kamins*

3 - Northern Lights 5:45
Backing Vocals – Hasse Fröberg
Bass – Jonas Reingold
Drums, Percussion – Mirkko DeMaio*
Keyboards – Zach Kamins
Vocals, Electric Guitar, Acoustic Guitar, Keyboards, Percussion – Roine Stolt
Written-By – Stolt*

4 - Hidden Angles 0:52
Bass – Jonas Reingold
Drums, Percussion – Mirkko DeMaio*
Lead Guitar – Roine Stolt
Synthesizer [Moog], Electric Piano [Rhodes], Synth, Mellotron, Piano, Guitar – Zach Kamins
Written-By – Kamins*

5 – Serpentine 3:52
Bass – Jonas Reingold
Drums, Percussion – Mirkko DeMaio*
Soprano Saxophone – Rob Townsend (3)
Synthesizer [Moog], Electric Piano [Rhodes], Synth, Guitar – Zach Kamins
Vocals – Hasse Fröberg
Vocals, Lead Guitar, Synth, Piano, Keyboards [Additional Keyboards] – Roine Stolt
Written-By – Stolt*

6 - Looking for Answers 4:45
Bass – Jonas Reingold
Drums, Percussion – Mirkko DeMaio*
Electric Organ [Hammond], Synth, Mellotron, Arranged by [Choir Arrangement] – Zach Kamins
Vocals, Lead Guitar, Keyboards [Additional Keyboards] – Roine Stolt
Written-By – Stolt*

7 –Telescope 4:52
Backing Vocals – Hasse Fröberg
Bass – Jonas Reingold
Drums, Percussion – Mirkko DeMaio*
Synth, Mellotron, Electric Organ [Hammond], Piano – Zach Kamins
Vocals, Lead Guitar, Piano, Keyboards – Roine Stolt
Written-By – Stolt*

8 - Fool’s Gold 3:18
Bass – Jonas Reingold
Drums, Percussion – Mirkko DeMaio*
Lead Vocals – Hasse Fröberg
Lead Vocals, Lead Guitar, Keyboards [Additional Keyboards], Handclaps [Claps] – Roine Stolt
Synth, Synthesizer [Mini Moog], Piano, Xylophone – Zach Kamins
Written-By – Stolt*, Kamins*

9 - Between Hope & Fear 4:42
Backing Vocals – Hasse Fröberg
Bass – Jonas Reingold
Drums, Temple Block [Blocks], Percussion – Mirkko DeMaio*
Lead Vocals, Ukulele, Guitar, Toy Piano [Baby Piano], Keyboards [Additional Keyboards] – Roine Stolt
Piano, Synth, Synthesizer [Moog], Mellotron, Woodwind [Woodwinds] – Zach Kamins
Written-By – Stolt*

10 – Islands 4:15
Bass – Jonas Reingold
Drums, Percussion, Orchestra – Mirkko DeMaio*
Mellotron, Electric Organ [Hammond], Synthesizer [Moog], Synth, Arranged by [Orchestra & Choir] – Zach Kamins
Vocals, Lead Guitar, Pedalboard [Moog Taurus Bass], Mellotron – Roine Stolt
Written-By – Stolt*

©2020 Inside Out Music GmbH


CREDITS:

Line-Up:

Roine Stolt - Vocal, Ukulele, Electric and Acoustic Guitars, Additional Keyboards
Hasse Fröberg - Vocal & Acoustic Guitar
Jonas Reingold - Bass, Acoustic Guitar
Zach Kamins - Pianos, Organ, MiniMoog, Synthesizers, Mellotron, Orchestrations
Mirko DeMaio - Drums, Tambourines, Shakers, Congas, Bells Assorted Percussion

Guest: Rob Townsend - Soprano Saxophone on “Serpentine”

Mixed By, Mastered By – Roine Stolt

Sleeve Notes – R.*( Roine Stolt)
Design – Thomas Ewerhard
Painting [Cover Painting By] – Roger Dean
Photography By [Photos By] – Christine Lenk, Lilian Forsberg

Recorded at locations in Italy, California, Austria, Sweden and Denmark.
Mixed and mastered at Cosmic Lodge Sweden August 2020.


LYRICS:

Racing with Blinders On

Don t you let this mad world rob you
Don t let it take away the sheen
Don t let the sadness grow and grab you
Don t let it take away that dream

For he who cannot hide
His envy and his pride
The curse of black and white
For those who cannot see the stripes

So the zebra cannot hide
The weight of lonely lies

So the zebra cannot hide
And the lion doesn t sleep tonight


From the Ground

Build it up from the ground
Build it slowly and take your time
Make it solid and make it fine
Make it sure you don t fall behind

Build it up from the ground
Build it slowly and take your time
Make it solid and make it fine
Make it sure you don t fall behind

When you find a piece of art
Hold it close to your heart
Only one can make it right
Bringing all divine into the light

A brighter sun behind the cloud
Sing it sweet and sing it loud
Doesn t matter if you re high or low
The sun was shining like a treasure-trove

When you find a piece of art
Hold it close to your hеart
Only one can make it right
Bringing all divine into thе light


Black Swan

Dark as the night
She s covered with ice
Frozen she sigh
She s ready, she s ripe

Winds takes her higher
In the blackness of nights
There s no one beside her
As she falls from the sky
Like black holes in the sky

The deeper you go
The higher she flies
A road of deception
Illusion and lies

Winds takes you higher
In the blackness of nights
There s no one beside you
As you fall from the sky
Fall through the sky

Dance with the crown
But you dance all alone
You dance all in white
But your heart holds the night

Winds takes you higher
In the blackness of nights
There s no one beside you
As you fall through the sky
Fall through the sky


Morning News

You read some more
You feel some more
You dream some more
And you re free to go
And all you used to worry bout
No longer need to hurry

You drive home, you drive alone
No more fears, no more tears
This day is done, you had your run
Open your eyes awake and alive

No regrets, no room for bitterness
See the lights in the blue skies falling
No regrets, he knows what is coming
Tell what you find bout the blue in your eyes

Riding home
Just riding home

So death is opening like a rose
So you re gone
You heard it on the news

Driving home
Just riding home

You read some more
You feel some more
You dream some more
And you re free to go
And all you used to worry bout
No longer need to hurry

So death is opening like a rose
So you re gone
You heard it on the news

Just riding home

So death is opening like a rose
So death is opening like a rose
So death is opening like a rose
So death is opening like a rose


Broken

Too many scars, too many thrills
Too many lost, too many kills
Too many drinks, too many pills

Too many hurt, too many years
Too many lost, too many tears
Too many bars, too many cheers

Too many eyes but no one sees
Too many lies, too much deceit
To finally see through all the mirrors

Dreaming of an open sky
Of days where all the wrongs are made right
Hoops of fire, shy of liars
Traitors work their funeral pyres

Too many sides to every deal
Too many sights, too much to seal
Too many broken yet to heal

Dreaming of an open sky
Of days where all the wrongs are made right
Hoops of fire, shy of liars
Traitors work their funeral pyres

Too many radical ideas
Too much of siding with the fiercе
And so the strong break down in tears

Too many sidеs to every deal
Too many sights, too much to seal
Too many broken yet to heal
The battle goes on

Dreaming of an open sky
Dreaming of an open road
Open sky


Goodbye Outrage

And so we bow and turn another page
And so I say goodbye to you - outrage
And still we cannot tell the right from wrong
You spin the depths of space but you re alone

Not so sure what I m allowed to ask
These times are just too good, not meant to last

And so I bow and turn another page
And so I say goodbye to you - outrage
And still we cannot tell the right from wrong
You spin the depths of space but you re alone

I m not the one to dwell upon the past
You see the line of options fading fast
Looking back at the bittersweet reprise
Anothеr round before I close my еyes


Journeyman
(Instrumental)


Tangerine

Tangerine
Filling senses, mounting dreams
Eha-no-maz will travel

Tangerine
What was frozen becomes green
And the mysteries unravel

Tangerine
What was empty is now in blossom
Coming to get you

Tangerine
Comes to life again
Make it right again

Enter the sun
Enter the moon

Follow the sun
Follow the moon

And now you re ready, standing at the station
Struck by infatuation

Tangerine
The best of dreams
Make me humble like thе sun

Tangerine
You re thе reason, the sensation
And so you burn

Tangerine
These days of wonder
You ve got to give to be delivered

Hail to the sun
Hail to the moon

Follow the sun
Follow the moon

And now you re ready, standing at the station
Struck by infatuation

And now you re ready, standing at the station
Struck by infatuation


Solaris

Rings around the sun
Like a shipwrecked sailor
His eyes upon the halo, he goes blind

Dreams of the crown
For a far away promise
He left all what was honest behind

Kings in the round
Now back to beginnings where the wild men
Would fight for the crown

There are ways where you go
Where you plow, where you sow
Take a leap, off you go
To the sky or the ocean floor

Look to the crown
The gold that was given
For a kingdom that s ridden by fear

Riders at dawn
It s the time of the season
We kill for no reason but gold

There are ways where you go
Where you plow, where you sow
Take a leap, off you go
To the sky or the ocean floor

Rings around the sun
Put your life on the line
The mountains come down
The bigger they come
The brighter they shine

Rings around the sun
Since you ve been gone
There s changes around
The king has a beard
The king is in town

There are ways where you go
Where you plow, where you sow
Take a leap, off you go
To the sky or the ocean floor


Heart of the Valley

In the heart of the valley
In the heart of the valley

The world is opening like a rose
So I watch from my telescope

Filling senses, mounting dreams
What was empty becomes green

In the heart of the valley
There s an open, a silver lining
On top of that mountain
There s a bridge, and all stars keep shining

In the heart of the valley
Where the days all goes slowly by
On the fields and thе meadows
If you re looking for remеdies

In the heart of the valley
Where the days goes so slowly by
On top of that mountain
You ve been looking for open skies
In the heart of the valley
If you re looking for remedies

 

Man in a Two Peace Suit
(Instrumental)


All I Need Is Love

Living in a limbo, I don t have the answer
To what I m doing next
Living in my kingdom and I don t know the reason
Like an uncoded text

All I need is love to get me out of here
Not sure who I ve become, now all I need is love

This castle is a prison, if I can t find someone
I m not made to be alone
I m not that person, but then if I was
Let me tell you now, he s gone

All I need is love to get me out of here
To the point of no return, now all I need is love

Floating on dark water
Turning indigo
Bright times coming latеr
Gives me some kind of vеrtigo

Better days are here, now don t be afraid
Just let yourself go
Involuntary loneliness, so hard to deal with
It s a big big no

All I need is love to get me out of here
I m in a better place, now all I need is love


A New Species
(Instrumental)


Northern Lights

Come hear the trumpets sound
Ancient sounds of forever
Come ring the bells around
I ve been waiting here forever

Dance on the hands of time
Only you can do it right
New hope and peace of mind
New ways unravel

You can see them dancing in the green
All that once was lost is soon redeemed

Come hear the thunderclouds
Ancient sounds of forever
Come roaring river rage
Bring mountains down to pebbles

Dance on the hands of time
Only you can do it right
New land and endless skies
New scenes unravel

You don t have a plan for what comes next
Dancing in the light brings all the best
I just wanna see the other side
I just wanna see the other side

I just wanna feel the greater light
I just wanna know what it is like
I just wanna see the edge of light
I just wanna lose the sense of time

What s that sound?
What s that sound?
What s that sound?

Come hear the trumpets sound
Ancient sounds of forever
Come ring the bells around
I ve been waiting here forever

Dance on the hands of time
Only you can do it right
New hope and peace of mind
New ways unravel

It s another life

It s a northern life

So you think you ve found it?
High up on a mountain
The flutter of wings gone by
Much higher than the swallow fly


I just wanna feel the greater light
I just wanna know what it is like
I just wanna know what it is like
I just wanna see the edge of light
I just wanna lose the sense of time


Hidden Angles
(Instrumental)


Serpentine

In your teens, all your dreams
What s gonna be? What s gonna be?

In your teens, all your dreams
What s gonna be? What s gonna be?

Make it happen - make it happen, as we re standing in the rain
We are lucky, we are stuck here fighting for the sun, fighting for a change
Make it happen, make it happen, we get closer to the sun
We are lucky, we are ready to be swept away and ride into the dawn

You can see half a world is starving
While the other half look for water
In the eyes of crying mothers
For aisles of gold they re killing you, brother

Make it happen - make it happen, as we re standing in the rain
We are lucky, we are stuck here fighting for the sun, fighting for a change
Make it happen, make it happen, we get closer to the sun
We are lucky, we are ready to be swept away and ride into the dawn

You can see half a world is starving
While the other half lost their marbles
At the other side of dark waters
Senseless sacrifice, their sons and daughters

If you re happy, if you re happy you go laughing in the sun
You can fake it, you can make it long before you re gone
Are you happy, are you happy?
Keep on walking, keep on walking

In your teens, all your dreams
What s gonna be? What s gonna be?

In your teens, all your dreams


Looking for Answers

Looking for answers
Looking for answers
Looking for answers
Looking for answers


Telescope

The world is opening like a rose
I m watching from this telescope
Wish I knew just where to go
It’s shining bright, but feels so cold
You feel the pull of gravity
The same old black holes, scream for remedy

The world is opening like a rose
I m watching from this telescope
And at the other end of the rope
This no go’ zone, with suffering that s untold

The world is opening like a rose
I m watching from my telescope
And at the other end of the ropе
This no go zone, with suffering that s untold

This heart is cold


Fool’s Gold

It s in the pixels, it s in the dust
It s in the broken, it s in the lost
It s in the evening, it s in the spell
In all the songs we all know so well

Sitting down, make it count
Show the world what you ve found
All that glitter isn t gold
Radiance pouring out of souls

It s in the morning, it s in the mist
It s in the wind, blowing from the west
We are the last under the sun
There is love for the broken ones

Sitting down, make it count
Show the world what you ve found
All that glitter isn t gold
Radiance pouring out of souls

Sitting down, make it count
All that glitter isn t gold
Pouring out of souls

Sitting down, make it count
All that glitter isn t gold

It s in the morning, it s in the mist
It s in the wind, blowing from the west
We are the last under the sun
There is love for the broken ones


Between Hope & Fear

Being here
Hanging on between hope and fear
What you get isn t what you see
The answer lies between you and me

Take a stand
Spread the news across sea and land
Every option is like a riddle
Every answer securely hidden

Seize the day
What you are is what you say
The bravery you set out to win
Bravery grow the thickest skin

Day by day
Open up if you re not afraid
There ll be always the next escape
Adventure calling, so don t be late

Who am I?
Upside down between Earth and sky
Grow the mountain a little higher
Lift me up into the wild


Islands
(Instrumental)

Черен лебед

Мрачна като нощта
Тя е покрита с лед
Замръзнала, въздиша
Тя е готова, узряла е

Ветровете я понасят по-високо
В мрака на нощта
Няма никого до нея
Докато тя пада от небето
Като черни дупки
Колкото по-дълбоко падаш ти
Толкова по-виоко се възнася тя
Път на измамата
Илюзии и лъжи

Ветровете те понасят по-високо
В мрака на нощта
Няма никого до теб
Когато падаш от небето
Падаш от небето

Танцуваш с короната
Но танцуваш съвсем сама
Цялата в бяло
Но в сърцето ти се крие само мрак

Ветровете те понасят по-високо
В мрака на нощта
Няма никого до теб
Когато падаш от небето
Падаш от небето

Пречупен
Твърде много белези, твърде много тръпки
Твърде много изгубени, твърде много убити
Твърде много алкохол, твърде много хапчета

Твърде много ранени, твърде много години
Твърде много изгубени, твърде много сълзи
Твърде много барове, твърде много наздравици

Твърде много очи, но никой не вижда
Твърде много лъжи, твърде много измама
За да видиш най-сетне през огледалото

Мечтая за открито небе
За дни, когато всички неправди ще бъдат поправени
Огнени пръстени, свободни от лъжци
Предателите творят своите погребални клади

Твърде много радикални идеи
Твърде много на страната на яростните
И силните падат, разплакани

Твърде много страни във всеки спор
Твърде много неща за гледане, твърде много врати за затваряне
Твърде много пречупени хора, за да бъдат излекувани
Битката продължава

Мечтая за открито небе
Мечтая за свободен път
Открито небе

Соларис
Пръстени около слънцето
Като корабокруширал моряк
Очите му поглеждат ореола и той ослепява

Мечти за короната
За едно далечно обещание
Той изостави всичко честно

Крале в кръга
Се връщат към началото, когато дивите мъже
Се биеха за короната

Има пътища, по които можеш да тръгнеш
Където ореш, където сееш
Само скочи и ето, вече си тръгнал
Към небето или към океанското дъно

Гледай към короната
Златото, което бе дадено
За едно царство, управлявано чрез страх

Ездачи в зората
Сега му е времето
Ние убиваме само и единствено за злато

Има пътища, по които можеш да тръгнеш
Където ореш, където сееш
Само скочи и ето, вече си тръгнал
Към небето или към океанското дъно

Пръстени около слънцето
Рискувай живота си
Планините падат
Колкото по-големи
Толкова по-ярко светят

Пръстени около слънцето
Докато те нямаше
Нещата се промениха
Кралят има брада
И кралят е в града

Има пътища, по които можеш да тръгнеш
Където ореш, където сееш
Само скочи и ето, вече си тръгнал
Към небето или към океанското дъно

Калфа
(Инструментал)

В търсене на отговори
Търся отговори
Търся отговори
Търся отговори
Търся отговори

Между надеждата и страха
Аз съм тук
Вися между надеждата и страха
Това, което получаваш, не е това, коет о виждаш
Отговорът е между теб и мен

Изправи се и се защити
Разпространи новината по суша и по море
Всяка възможност е загадка
Всеки отговор е добре скрит

Грабни деня
Ти си това, което казваш
Смело се насочваш към победата
Смелостта изгражда непробиваема кожа

Ден след ден
Разкрий се, ако не се страхуваш
Аз винаги ще бъда следващият изход
Приключението зове, затова не закъснявай

Кой съм аз?
Вися с главата надолу между небето и земята
Вдигни планината малко по-високо
Вдигни ме нагоре, към дивото

Острови
(Инструментал)

 


BIOLINKS:

http://www.flowerkings.se/
https://www.facebook.com/TheFlowerKings/
https://www.roinestolt.com/

 

 

 Copyright     KartiniOtEdnaIzlojba.bg 2009 Created By WebTrade