“Music Inspired by Middle Earth” by Middle Earth Orchestra Feat. David Arkenstone

„Още през 70-те години се запознах с творчеството на J.R.R. TOLKIEN и то винаги е било част от моето вдъхновение, породи силна страст и просто трябваше да намеря начин да извадя всичко това на преден план. Често пъти ми казват, че пиша „кинематографична“ музика и това наистина е така. Винаги си имам някакъв „филм“, който се върти в моето въображение, когато композирам и свиря, така беше и сега“ – заявява американският мулти инструменталист DAVID ARKENSTONE, предизвикал жив интерес сред нашите слушатели, които дълго след емисиите с представянето на неговите албуми ни пишеха за ярките си впечатления, и продължава – „Историите на TOLKIEN намират място в душата ми, породени от желанието ми да се отправя към приключение. Представям си мястото, където бих искал да отида, или приключението, което бих искал да направя, оставям въображението ми да се освободи и то да ме води. И много често отивам там. Имам голям късмет, че много хора обичат да тръгнат по този път заедно с мен“

DAVID е известен е като майстор на великолепни музикални пейзажи, в които успешно прилага инструментариум от електронната и симфоничната музика и всички жанрове между тях. Той има впечатляваща кариера, която включва повече от 100 албума, 20 хита в Billboard, музикални съпроводи за филмови и телевизионни постановки, реклами и компютърни игри (Warcraft, Starlight Inception, Wizard Quest), паметни представления в нюйоркската зала Radio City Music Hall и амфитеатъра Hollywood Bowl, музикален съпровод към десетки игрални и документални филми, и музика за олимпийските игри, която се използва и до днес.

DAVID и съпругата му DIANE ARKENSTONE пристъпват с подчертана страст към своя прочит на сагата „Властелинът на пръстените“, озаглавен “MUSIC INSPIRED BY MIDDLE EARTH”, или „Музика, вдъхновена от „Средната земя“, и я представят като част от по-големия цикъл за „Средната земя“. Както е известно „Властелинът…“ е продължение на „Хобитът“, в която подробно са описани събитията, очертани в последната част на „Силмарилион“ – „За Всевластните Пръстени и Третата епоха на света“.

И нещо важно: DAVID и DIANE издават своя албум малко преди да се появи първият филм от екранизацията на кинорежисьора sir Peter Jackson с музиката на Howard Shore, за да ни увлекат в своя вълнуващ и многостранен импресионистичен изказ на тази очарователна литературна творба, белязан от влиянието на композитора Aaron Copland.

Двамата канят внушителен брой музиканти, част от които са включени в MIDDLE EARTH ORCHESTRA, а другите са солисти на стандартни и екзотични музикални инструменти, а има и хор. Така ставаме съпричастни към сцените от трилогията, представени с ярко обагрени музикални картини от приключенията на героите на TOLKIEN с магиите и ордите на злодея Саурон в най-характерните моменти от „Задругата на пръстена“, „Двете кули“ и „Завръщането на краля“. По този начин всяка пиеса от проекта се превръща в своеобразен звуков гоблен, който сочно пресъздава различните човешки емоции.

Албума “MUSIC INSPIRED BY MIDDLE EARTH”, или „Музика, вдъхновена от „Средната земя“, ще чуем в предаването “Картини от една изложба®” на програма “Хоризонт” на БНР в събота, 3 юли, след новините от 21 ч.

 

В предаването на 03.07.2021 г.: Middle Earth Orchestra, David Arkenstone
и албумът “Музика, вдъхновена от „Средната земя”

Middle Earth Orchestra Featuring
DAVID ARKENSTONE
Music Inspired by
Middle Earth
Date of Release: 13 November, 2001

SONGS/TRACKS:

1. \"Prelude: Hobbits from the Shire\" – 4:08
2. \"The Road to Rivendell\" – 3:39
3. \"The Quest\" – 5:28
4. \"Moria\" – 5:02
5. \"Lothlórien\" – 4:19
6. \"Galadriel s Mirror\" – 4:32
7. \"The Riders of Rohan\" – 4:24
8. \"The Palantír\" – 4:50
9. \"Arwen and Aragorn\" – 3:29
10. \"To Isengard\" – 4:25
11. \"In the Land of Shadow\" – 4:22
12. \"The Field of Cormallen\" – 3:33
13. \"The Grey Havens\" – 3:37


©2001 Neo Pacifica Recordings, Inc.


CREDITS:

All tracks composed by Diane and David Arkenstone

Keyboards, Dulcimer, Vocals, Bells – Diane Arkenstone
Keyboards, Guitar, Whistle, Flute, Melodica, Mandolin, Bouzouki, Percussion – David Arkenstone

Oboe, English Horn – Janice Everett
Percussion – John Wakefield
Trumpet – Jerry Casey, Steve Medina
Viola – Alan Sloan, Barry Simpson (3), Beverly Langford, Brian Heins, Gail Shepherd, Jennifer Todd
Violin – Adam Loovis, Angela Niles, Daniel McConnell, David Watkins, Dawn Davis, Deborah Powell, Donna Shubert, Erica Foss, Ian Beyer, Jackie Randall, Sherie Tate, Sue Kendall
Bass – Allen Frost, Don Sebesky
Cello – Beverly Vaughn, Jeffrey Wright
Duduk, Bansuri, Ocarina – Don Markese
French Horn – David Grady, Greg Ryder, Jerome Goldman, Joe Nielson
Harp – Becky Thatcher
Kirk Hunter – Sampling

Composed by, Producer – Diane Arkenstone
Composed by, Producer, Mixed by – David Arkenstone

Mixed by – Michael Aarvold*
Executive-Producer – Jim Snowden

Michael Page, Tamara Holcomb – Illustrations


BIOLINKS:
http://www.davidarkenstone.com/
https://www.facebook.com/davidarkenstone/

 Copyright     KartiniOtEdnaIzlojba.bg 2009 Created By WebTrade