“Времето тече” от Теодор Попов
27-04-2024

Докторът по музикознание, компютърно музициране и саунд дизайн ТЕОДОР ПОПОВ е сред младото поколение български музиканти и вече няколко пъти гостува в предаването „Картини от една изложба“ като композитор и анализатор на електронна музика. Миналата година представихме неговия дебютен албум „Отвъд“, с него (и не само) получи наградата „Кристална лира“ от Съюза на българските музикални и танцови дейци през ноември 2023 г. 

Сега иде ред на второто заглавие в неговата дискография, ето какво споделя авторът преди премиерата му:

„Албумът “ВРЕМЕТО ТЕЧЕ” има за идея да създаде на база на компютърното музициране, електронния звуков дизайн и електронния инструментариум звукови картини, които да пренесат слушателя отвъд границите на конвенционалната музика. Творбите в него пресъздават емоциите и размислите ми относно възгледите ми за битието и времето. Всеки ден, в който отворим очи – виждаме света – такъв, какъвто е през нашата призма и нашето светоусещане. Всяка среща с друг човек, всеки миг е неповторим. Това е музика, която кара човек да се обърне към себе си, да надникне в душата си и да осмисли и осъзнае неповторимата същност на всеки човешки миг – изминал и неповторим. Това е и идеята да озаглавя така този албум. Албумът съчетава електронна музика, джаз, фънк, груув, хип-хоп и рок музиката в едно цяло“ – завършва ТЕОДОР ПОПОВ.

Албума “ВРЕМЕТО ТЕЧЕ” ще чуем в предаването “Картини от една изложба®” на програма “Хоризонт” в събота, 27 април, след новините от 22.00 ч. И това ще бъде неговата премиера.

В предаването на 27.04.2024 г: Теодор Попов и албумът „Времето тече”


ТЕОДОР ПОПОВ
ВРЕМЕТО ТЕЧЕ
Дата на издаване и радиопремиера: 27 април 2024 г.


СЪДЪРЖАНИЕ:
  
1.Asteroidal – 2:40
2.Bezvremie – 3:13
3.Hop Funk – 3:25
4.Impresia – 3:44
5.Inside – 4:00
6.Intro – 3:11
7.Jump Start – 3:22
8.Lyfe Cycle – 3:00
9.Minimalism – 3:12
10.Piasachen Chasovnik – 3:02
11.Road of Life – 3:28
12.Space Jam – 3:25
13.Meetings – 2:22
14.Summer – 4:00
15.Walk Funk – 3:05
16.The Big Blue – 3:29
17.The Other Universe – 3:03
18.Time Flies – 3:14
19.Universe of Love – 3:03


©2024 Теодор Попов


УЧАСТНИЦИ:

Композиция, аранжимент, продуцент и изпълнител на синтезатори и програмиране –  Теодор Попов

Период на композиране: 2014 - 2024 г.
Период на звукозапис: 2014 - 2024 г.
Технически екип на звукозаписа, смесването и мастерирането: Теодор Попов
Място (студио) на звукозаписа, смесването и мастерирането: Студио Теодор Попов град Пловдив, мастериране: Студио 1 Радио Пловдив
Дата на издаване и радиопремиера – 27 април 2024 г.    


за ТЕОДОР ПОПОВ:        
    
Роден на 11.09.1987 г. в град Пловдив. Основно и средно образование  завършва в родния си град. В ученическите години завършва школа по класическа китара. Бил е солист на средношколски смесен хор. Участва в множество концерти и хорови фестивали. Завършва висше образование в Нов Български Университет – бакалавърска степен „Компютърни технологии“ със специализация „Компютърно музициране“ и  магистратура със специалност „Тонрежисура“. През октомври 2022 година успешно защитава образователна и научна степен „Доктор по музикознание“, отново в НБУ с тема за електронния звуков дизайн. 
Теодор Попов работи като звукоинженер в БНР – РРС Пловдив, където участва активно в осъществяването на множество концертни и студийни изяви и предавания. Композира собствени музикални произведения. Изявява се като свободен артист и концертиращ изпълнител. Организира и участва в множество обществени събития, някои от тях с над 10 000 посетители. 
-  Номиниран за Кристална лира през 2019 и 2021 г. в категория „Звук и звуков дизайн“ към Съюза на българските музикални и танцови дейци. През 2021 година е в екипа студенти, който е награден с престижната награда.
-  Получава поощрителна награда за иновативно мислене в областта на компютърното музициране и звуковия дизайн на Computer Music Space International Forum-Festival Sofia, декември 2019;
- Награден с Първа награда в Шести преглед на постиженията в звукорежисьорското майсторство в рамките на Международен форум-фестивал „Вселената на компютърната музика“ „Computer music space 2020”, София , юни 2020 .
- Реализира записи за международен конкурс „INTERNATIONAL INSTRUMENTAL AND VOCAL PERFORMANCE CONTEST ORADEA 2021“, Румъния,  където записите му са класирани на трето място.
- Създава звукови картини в реклами, като някои от тях са излъчвани по националните телевизии.
-Авторски композиции са представяни в ефира на Радио Пловдив, Програма „Хоризонт“ на БНР, вкл. в предаването „Картини от една изложба“. С едно от произведенията си е достигнал върха на класацията за българска музика „RudeBox BG TOP 10” на Радио Пловдив, където се е задържал три седмици на първо място. 
- Участва в Международен музикален радио фестивал „Тримонтиада“, декември 2020 и  април 2022 година в град Пловдив, като звукоинженер, обезпечавайки технически събитието и комутирането в радиоефир на живо едновременно от три държави – България, Швейцария и Австрия. Такъв тип събития в областта на радио фестивалите се прави за пръв път в ефира на Радио Пловдив. 
-Участва в екипа, реализиращ звука и мултимедията при гостуването на Виенски симфоничен оркестър – 9-10 септември 2022 г. в град Пловдив.  
- Има множество научни публикации в специализирани издания и участия в научни конференции по проблемите на електронния звук и електронния звуков дизайн. 
- Създава и реализира аудио-визуални ефекти в областта на мултимедията в концерти и спектакли.
 - Издава музикалния проект и албум „Отвъд“, представен през  април 2023 г. по програма „Хоризонт“ на БНР в предаването „Картини от една изложба“.
  - Отличен с наградата „Кристална лира“ от Съюза на българските музикални и танцови дейци през ноември 2023 г.


ПРЕПРАТКИ:

https://www.facebook.com/profile.php?id=1230617338
e-mail: t_popov@abv.bg
https://www.youtube.com/channel/UCjAGtINWRpz0jUzUwUKjvdA
 

всички новини
Copyright     KartiniOtEdnaIzlojba.bg 2009 Created By WebTrade