Слушателите за нас
 

Христо Пантелеев – Багера, понеделник, 23 март 2009г.:

„Музикално предаване за концептуални албуми“, с автор и водещ Сергей Шишов. В рамките му ще се срещнете с герои от литературни произведения, игрални филми или просто ще ви разкажем някаква история, изпълнена от музиканти без ограничения в жанровете. Това включва целия repliche orologi диапазон от рок през джаза и ню-ейджа до класиката, като изпълнителите са с непреходна стойност и от всички континенти. Особен интерес ще предизвикат разговорите със събеседниците, но за всичко това  ще узнаете повече в събота, след новините в 21 часа.”


Такова е скромното описание на едно от любимите ми радиопредавания. Не зная доколко създателите на сайта на  Българско национално радио са си дали сметка обаче, че подобна информация е не само недостатъчна, но и изобщо не описва пълно неговото съдържание.

Какво представлява „Картини от една изложба“? Преди всичко - радиопредаване за музика, разбира се, но не каква да е. Фокусът е върху музиканти и групи, за които музиката е преди всичко единство между инструментално изкуство и поезия, навлизане в човешката душа или разкриване на собствени мисли и чувства. Тук рядко ще чуете за широко популярни изпълнители с голям брой продадени албуми или постоянно присъствие в жълтите новини. По-скоро ще научите повече за  съвременните измерения на изкуството, наречено музика, за днешния вид на онзи мост между вътрешния свят на твореца и самите вас. Ще се срещнете с творци, предлагащи ви нещо различно от лустросаните продукти от конвоира на музикалната индустрия.
Водещият на предаването Сергей Шишов ни предоставя не само информация за дадената група, но и превежда на български нейната поезия. По мое лично мнение, преводите са много добри, изразителни и слушателят напълно навлиза в дълбините на музикалното изкуство. Също така, текстовете чете самият той и след всичките прослушани досега предавания не replicas de relojes мога да си представя някой друг, който така добре се справя с това наглед простичко нещо – четене на поезия по радиото. Трудно е да се обясни, затова ви препоръчвам да го чуете… 


Ние за автора
 

Сергей Шишов 8 години е свирил на цигулка, после продължава с уроци по китара, става ръководител на рок групата „Орфей” в Москва, докато следва там. Участва в редица емисии на БНР, най-вече в „Музикална стълбица” по програма „Хоризонт”, където се изявява в цикъла „История на американската негърска музика”, „История на рок музиката”, както и с отделни профили на изпълнители. От 2001 г.  започва да води предаването „Картини от една изложба”, първо на вълните на RFI Sofia, последвано от „Инфорадио”, за да продължи в „Хоризонт” от есента на 2003 г. Автор е на музика (песента „Мечта” от 2003 г. и др.) и на поезия (книгата „Отговори” от 2004 г.)

replicas relojes

replika klockor

Copyright     KartiniOtEdnaIzlojba.bg 2009 Created By WebTrade